Láthatatlan fogszabályozás

Látható eredmény láthatatlanul? IGEN!

A fogszabályozástól sokakat eltántorít, a félelem, hogy hogyan fog nekik állni a készülék, vagy tartanak a rögzített készülékkel járó diszkomforttól. Számukra az a jó hír, hogy a fogak sorberendezésére lehetőség van teljesen átlátszó kivehető készülékekkel is. Az amerikai Invisalign és a piacvezető magyar HappySmile cég sínjeivel gyorsan, hatékonyan elérhető a gyönyörű mosoly.
https://drkereszturi.hu/wp-content/uploads/2021/02/lathatatlan0a.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://drkereszturi.hu/wp-content/uploads/2021/02/lathatatlan1a-320x450.png

Láthatatlan

A sínes kezelés legnagyobb előnye, hogy az átlátszó fogszabályozó készülék teljesen észrevehetetlen. A környezete nem is fogja látni, hogy fogszabályzót hord, csak a lenyűgöző végeredményt.

Modern

A kezeléstervezés, és a sínek készítése teljesen digitálisan történik. Lenyomatvételt követően, a bescannelt fogsorokat egy számítógépes tervezőprogram segítségével a specialista instrukcióinak megfelelően mozgatjuk. A kezelés végeredménye, így már a kezdéskor vizualizálható. Az ideálishoz egyre jobban hasonlító modellek 3D nyomtatóval kinyomtatásra kerülnek, amire készül a sín, ami így tökéletesen illeszkedni fog a páciens fogaira.
https://drkereszturi.hu/wp-content/uploads/2021/02/lathatatlan2-320x171.jpg
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://drkereszturi.hu/wp-content/uploads/2021/02/lathatatlan3a-320x234.png

Kivehető

A síneket evéshez, fogmosáshoz, vagy bármilyen olyan élethelyzetben (prezentáció, selfiekészítés :-)) ki lehet venni. Fontos azonban, hogy a síneket napi 20-22 órát kell hordani, hogy a fogakat a kívánt helyzetbe mozgassuk.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Hatékony

Mivel a készülék az összes fogat körbeöleli, a fogak mozgatása nagyon hatékonyan történik. A kezelési idő természetesen az eltérés bonyolultságától függ, de sokszor akár a rögzített fogszabályozó kezeléseknél rövidebb idő alatt elérhető a tökéletes végeredmény.
https://drkereszturi.hu/wp-content/uploads/2021/02/lathatatlan4a-320x315.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Leggyakoribb kérdések a láthatatlan fogszabályozásról:

Hogyan történik a kezeléstervezés? Hány sínre lesz szükségem?

A kezeléstervezés teljesen digitálisan történik egy speciális szoftver segítségével. A fogszabályzó orvos instrukcióinak megfelelően elvégzett fogmozgatásokat szakaszosan végezzük. A sínek végső száma az eltérés bonyolultságától függ, 3-4 sínes kezeléstől indulva, akár a 30-40 sínes kezelésig is terjedhet, ez azonban a kezelés megkezdésekor, a virtuális tervezés során kiderül. A kezelés eredménye kiszámítható, vizualizálható még mielőtt elkezdődne.

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés kivitelezéséhez személyre szabott sínek sorozatát kell hordani, melyek mindig tökéletesen passzolnak a páciens fogaira. Minden sínbe bele van kódolva az adott fogmozgatás, melynek köszönhetően a fogak az adott sín hordása után a kívánt pozícióba kerülnek.

Mennyi ideig tart egy láthatatlan fogszabályozós kezelés?

Ez abszolút attól függ, hogy milyen bonyolult az eltérés. 3 hónaptól kezdve, akár 1.5-2 évig is lehet, hogy eltart kezelés. Sok esetben gyorsabb, hatékonyabb tud lenni a kezelés, mint a rögzített készülékekkel, néha pedig hosszabb, de a jó hír az, hogy ez már a kezeléstervezéskor kiderül.

Hogyan készülnek a sínek?

A sínek mélyhúzó technológia segítségével 3D nyomtatott mintára készülnek. A sínek elkészítéséhez a legmodernebb virtuális technológiákat ötvözzük az emberi precizitással, ezért a sínek nagyon kényelmesen passzolnak a páciens fogaira.

Mennyit kell hordani a síneket? Milyen gyakran kell cserélni őket?

A sínek hordási ideje 20-22 óra, azaz étkezésen, és fogmosáson kívül mindig hordani kell őket. Minden sínt 7-14 napig kell használni, a fogszabályzó orvos utasításának megfelelően.

A síneket bármikor kivehetem?

Igen, a sínek bármikor kivehetőek az optimális eredmény elérése érdekében azonban napi 20-22 órás hordásra van szükség.

Minden eltérésre jó a láthatatlan fogszabályozó?

Sajnos nem. A technika fejlődésével egyre több fogszabályozós probléma megoldható sínekkel, de a fogszabályozás még mindig a