Copyright 2018 by BoldThemes. All rights reserved.

Copyright 2018 by BoldThemes. All rights reserved.

UncategorizedMi változott a fogszabályozásban az elmúlt 20 évben?

Az elmúlt évek technológiai fejlődése a természetesen a fogszabályozásban is hatalmas változásokat hozott.

💫 Modern készülékek

Az úgynevezett Damon rendszerű készülék a fogszabályozás új korszakát hozta el nekünk, így ma már sokkal kevesebb foghúzásos kezelésre van szükség, bővültek a fogszabályozó orvos lehetőségei, ami új kezelési stratégiákat lehetőségét is hozta magával.

Az újítás forradalmának sorait bővíti még a láthatatlan fogszabályozás is. Az erre használható eszkjözöket aligner típusú készülékeknek hívjuk. Ilyen például az Invisalign és a HappySmile.

🖥 Digitális forradalom

A fogszabályozó kezelések tervezéséhez és megvalósításához is új lehetőségeket nyújt a modern technológia. 

Például olyan felvétel készítésére van mód (CBCT) a kezelés megkezdése előtt, aminek köszönhetően sokkal pontosabban diagnosztizálhatók az egyes eltérések, így tehát a fogszabályzási kezelés menete is pontosabban megtervezhető.

Digitális scannereket is használunk, hogy a fogíveket a tér 3 dimenziójában jelenítsük meg. Ezzel szimulálhatóak az egyes kezelések, digitális mosolytervezéssel kombinálva pedig a kezelés végeredménye akár meg is megmutatható.

A felsoroltak segítségével teljesen személyreszabott készülékeket tudunk gyártani, melyek hatékonyabbá, precízebbé, és nem persze gyorsabbá teszik a kezeléseinket.

😀 Arcesztétika által meghatározott kezeléstervezés

A klasszikus fogszabályozó kezelések a fogak sorbeállítására törekedtek, akár egészséges fogak eltávolításával is.

Az új készülékek, és a kezelési filozófiák megváltozásával a modern fogszabályozás célja a páciensek archarmóniájának figyelembevételével a lehető legszebb mosoly elérése. Hiszen elsősorban mindenki egy világbajnok mosolyra vágyik! 🥇

Nézze meg átalakulásainkat! link az esetekre

👆 Funkcionális fogszabályozás

       🌬 Légutak figyelembevétele

A száj és az orrüreg a légzés felső kapujaként meghatározza, hogy mennyi levegő jut el egy lélegzetvétel során a tüdőnkhöz. A felső fogív szélesítése, az alsó fogív hátrahelyezettségének elkerülése ezért esszenciális kérdés. 

Sajnos ezt a tényt a klasszikus fogszabályozó kezelések tervezésénél sokszor nem vették figyelembe, fogat húztak, a felső fogív hátrafelé mozgatásával próbálták megoldani a hátrahelyezett alsó állkapocs pozícióját.

A modern kezelési elveknek megfelelően rendelőnkben a fogívek fejlesztésével, a légutak terének biztosításával orvosoljuk ezeket az eltéréseket.

      👅 Nyelv terének biztosítása

A szájüreg nem csak a légutak kapuja, hanem a nyelv lakhelye is. Ahhoz, hogy a nyelés zavartalan legyen, megfelelően széles felső fogívre van szükség. Ahhoz pedig, hogy ez kialakuljon, megfelelő nyelési mintázatra. 

Ez egy ördögi kör, melybe a fogszabályozó szakorvosnak sokszor akár készülékes kezeléssel, akár csak a rossz szokásokról való leszoktatással be kell avatkozni.

Leave a Reply